The Facts

Location: San Diego, CA, USA
Size: 7.6 Acres
Partners: Perkins+Will, BioMED
Client: UC San Diego
Budget: N/A
Completed: In Progress

About the Project

landLAB collaborated with Perkins + Will Architects and BIOMED Realty, along with design build partner McCarthy Construction on the new Center for Novel Therapeutic in the science research park on the east Health sciences campus of UCSD. The landscape design of the Center for Novel Therapeutics continues the implementation of the master plan of Science Research Park while providing enhancements to overall campus connectivity, increasing areas of native planting and habitat and providing areas for storm water biofiltration. On the west side of the site a generous landscape area will be developed which extends the feeling of the adjacent canyon into the site. A sinuous accessible path (+/- 4.5%) will negotiate the almost 12 feet of grade change between the road and the building passing through drifts of native trees and drought tolerant planting. Small seating areas defined by concrete seat walls and paved with decomposed granite will give visitors and staff a place to enjoy the open space and views of the canyon to the west.

Site Plan

Site Analysis