Skip to Content

All
competition
corporate
design build
education
health + wellness
higher education
housing
institutional
k-12
leed
masterplan
public art
resort
retail

UCSD East Campus Health Sciences Parking Structure

landLAB collaborated with Pugh + Scarpa Architects/Watry Design and McCarthy Construction, and on the design/build project for the East Campus Health Sciences Parking Structure adjacent to the new Cardiovascular center at Thorton Hospital at UCSD. The team was one of the three finalists in a design build competition for the project. The project vision included storm water retention areas, adjacent restored San Diegan Coastal Sage Scrub habitat, restorative & medicinal gardens, seating and greeting spaces, enhanced pedestrian connections, connection of existing bicycle lane + additional bike storage, 1200 space multi-story parking garage design with anticipated LEED certification.

competition

Qualcomm Pacific Center Corporate Campus

BNIM Architects and landLAB are collaborating on the Qualcomm Pacific Center Campus located in San Diego, California.

corporate, leed

Sharp-Rees Stealy Downtown Wellness Center

The landscape concept for the new Sharp-Rees Wellness Center is duality; duality of soft textures and crisp architectural lines, a historic site progressive health care, of public open spaces and private healing gardens.

design build, health + wellness, leed

Riviera Hotel Las Vegas

landLAB and Graham Downes Architecture collaborated on a hotel refresh concept to revitalize the historic Riviera Hotel in Las Vegas, Nevada. The design aspires to restore the Riviera Hotel to the iconic resort status that it once had in the mid 1900’s. Outdoor spaces that will be upgraded in the initial phase are the main hotel pool deck, private patio spaces, courtyards, walkways, and entry spaces such as the main lobby and visitor drop-off areas adjacent to Las Vegas Boulevard, also known as, ‘The Strip’. The concept modernizes the mid-century modern design aesthetics of the Riviera through refined geometric landscape features and decorative planting and paving accents that define space and circulation. The pool experience includes creating space for relaxation, places to be seen, and private cabanas. Daybeds are provided for sunning and recovery, poolside pavilions for events and parties, and lounge areas for enjoying a cold beverage on a hot Vegas afternoon.

resort

West Campus Pointe Entry

landLAB collaborated with GENSLER on the entry court and signage redesign for the newly renovated Campus Pointe office and research Facility. The team was hired to come up with a creative solution to direct visitors to the front door of the facility as the entered the site through a large surface parking lot. The solution was to provide signage, site lighting and visual clues in the landscape planting to direct visitors to the main entry which was redesigned to have a large, dramatic wall with signage, with bold swaths of textured plant material and rock of varying sizes as a the centerpiece to the drop-off area, providing a dramatic contrast to the simple background plantings in the parking lot.

corporate

Camp Vernon Kilpatrick

landLAB teamed with KMD Architects and Balfour Beatty Construction on the Camp Vernon Kilpatrick Replacement Design build Competition. Integrating the facility into the existing native hillside was one of the many design challenges this unique project and program presented. The initial landscape concept drew inspiration from the site’s natural surroundings and a prerequisite to create a restorative environment. The overall landscape design stems from the necessity and the desire to create a sustainable campus. By using sustainable principles as a guide, everything in the landscape has dual purpose. A large perimeter of native shrubs and trees screens the facility while also providing a beneficial natural wildlife corridor. Special vocational features include creating raised vegetable beds or other growing facilities for on-site vegetable and herb production, plant reproduction and site landscape restoration. The Design for Camp Kilpatrick will become the new paradigm for youth correctional facilities.

competition

UCSD 64° Dining Commons

landLAB collaborated with Studio E Architects on a redesign for Revelle Café on the University of California San Diego Campus.

education, higher education, leed

San Diego Food Bank

landLAB collaborated with OBR Architects on the San Diego Foodbank’s refresh of their existing wharehouse building. The goal of the project was to provide an opportunity for Donor Recognition, create useable outdoor areas for staff, provide learning opportunities with a demonstration urban veggie garden and composting area revitalizing and activating un-programmed and unused spaces. A The project incorporates on site stormwater, and low water use plantings.

institutional

Villas at Gower

landLAB collaborated with architects Killefer Flammang on Villas at Gower a non-profit transitional housing and community outreach facility in West Hollywood, California.

housing, leed

UCSD Blake Residence Hall Courtyard

landLAB and Vasquez Marshall Architects collaborated in the design of a new courtyard for the newly renovated Blake Residence Hall at the University of California, San Diego.

design build, education, higher education, leed