The Facts

Location: San Diego, CA, USA
Size: 1 Acre
Partners: UC San Diego
Client: UC San Diego
Budget: N/A
Completed: 2012

About the Project

landLAB was hired by the University of California, San Diego to re-design the main pedestrian entry to the facility off of Ridgewalk, and two courtyards at the existing Social Sciences facility located in the north part of the UCSD campus. Design charrettes with the Urban Studies students and Social Sciences faculty facilitated design direction and programming for the outdoor spaces. The design also focused on planting groupings of native Torrey Pines at key locations to mitigate strong prevailing winds from entering the courtyards through passages in the building. Existing lawn areas that were not actively used were replaced with low water use native plant material along with additional seating for students and faculty to enjoy the beautiful San Diego climate.

Site Plan