The Facts

Location: San Diego, CA, USA
Size: 1 Acre
Partners: UC San Diego
Client: UC San Diego
Budget: N/A
Completed: 2009

About the Project

landLAB was hired by UCSD to design the landscape associated with the reconfigured parking lot 405 adjacent to the new Music Building and existing Student services building in the heart of the UCSD campus. With the closure of Myers loop (Town Square pedestrian plaza), much needed handicapped parking needed to be relocated close by the center of campus. landLAB worked collaborated with Snipes-Dye Civil Engineering to grade the sloping parking lot to both accommodate the amount of required ADA parking, while also capturing and cleansing the parking storm water runoff through planted bioswales. Careful attention during the site planning for the parking lot allowed a mature Black Acacia tree to remain in place providing valuable shading to the parking lot, with another mature tree being transplanted to the student services main courtyard directly adjacent to the site.

Site Plan