The Facts

Location: Imperial Beach, CA, USA
Size: 3.75 Sq Acres
Partners: Studio E Architects
Client: Withheld
Budget: N/A
Completed: 2017

About the Project

The Bikeway Village project is a collaboration between Studio E Architects and landLAB. The project site is situated along a key transition point along the Bayshore Bikeway, and provides an informal entrance to Imperial Beach. The project transforms two large existing warehouse buildings creating a welcoming, functional rest-stop for both riders, travelers and locals; complete with a one-stop bicycle and repair shop, cafes and hostel. A host of amenities that are oriented towards the bay and bikeway include: a large outdoor deck with formal and informal seating, outdoor fire pit, restored native coastal salt marsh planting, bicycle parking, water bottle refill station, trail side rest stop and public restrooms.

Illustrative Site Plan